Hogyan vedd észre, és hogyan javítsd ki a homlokon az aszimmetriát?

Mudra Móni
arctornajoyo

Fiatalon, amikor az izmaink erősek, bőrünk tömörebb és feszesebb, a kisebb csontalapú vagy izombeli különbségek még nem láthatók az arcon. Idővel, ahogy az izom, a csont és a bőr szövetei változnak, az arc aszimmetriája is egyre jobban felismerhető. Az egyik ilyen korai visszajelzés, a szemöldökök különbségén látható.

Amikor arctorna workshopon vagy tréningen a homlokizom aszimmetriájáról esik szó, sokszor találkozom ugyanazzal a történettel. A sztorik szemöldök tetoválásról szólnak.

A szemöldökök szépítése során a tetováló szakemberek a tervezéskor érzékelik az aszimmetriát, ezért a lejjebb csúszott szemöldököt a másikhoz igazítva picivel feljebb tetoválják. Ha jól végezték a dolgukat szépen korrigálják is az eltéréseket, de ez sajnos csak egy átmeneti trükkös tüneti megoldás.

A legtöbb esetben ugyanis ezek a differenciák a homlokizom két oldala közötti izomkülönbség miatt jön létre. Igazolva a mesélőknek a lejjebb csúszott szemöldök okát, minden ilyen alkalommal csináltunk egy aszimmetria tesztet a homlokon. Bár sokszor (nem minden esetben) a nyugalmi állapotban lévő szemöldök között a tetoválás korrekciója miatt nem volt eltérés, a teszt közben mindegyik esetben kiderült, hogy a feljebb tetovált szemöldök oldalán az izom gyengébb volt.

Mit lehet tenni?

Arctornásként (a megfelelő alapok elsajátításával) az arcizmok edzése során hamar kiderülnek az oldalak között az eltérések. Az arc bármely területén található kisebb izombeli aszimmetria, rendszeres gyakorlással általában néhány hét alatt korrigálható. Érdemes ezeket az eltéréseket mielőbb feltárni és helyreállítani, mert idővel egyre nagyobb lesz közöttük a különbség.

Tipp a gyakorláshoz

Edzés közben folyamatosan figyelj arra, hogy az arcod két oldalán az izmok egyforma erővel dolgozzanak! Ha valamelyik oldalon kevésbé tudsz feszíteni, vagy hamarabb elfárad az izom, akkor biztos lehetsz az aszimmetriában. Ekkor minden további gyakorláskor, az arctáj alapfeszítése után, végig a gyengébbik oldalra fókuszálva végezd a gyakorlatot!

Fókusz az orcák mellett a teljes homlokon

A Joyo újabb rövid edzésének fókusza az orcák és az orr-ajak barázdák mellett a teljes homlok. A haladó homlok gyakorlatokban az alapfeszítés után oldalanként a homlok szélein dolgozunk, figyelembe véve az izombeli különbségeket. Az edzést Joyo előfizetőként itt éred el.


Próbáld ki a Joyo: Arctorna Mónival programot, most még 50% kedvezménnyel!