Kérdések és válaszok

Ezen az oldalon a gyakran ismétlődő kérdésekre gyűjtöttünk össze válaszokat.

Nem tudok belépni regisztráció után, mit csináljak?

Regisztrációt követően küldünk neked egy emailt, ami az első belépésre szolgáló linket tartalmazza. Ha nem találnád, ellenőrizd leveleződben a "spam", "promóciók" és egyéb mappákat, mert előfordulhat, hogy oda érkezett az email.

Mivel az belépésre szolgáló link csak egy órán belül érvényes, előfordulhat, hogy már nem működik, amikor használni szeretnéd. Az email-login oldalon bármikor bejelentkezhetsz jelszó nélkül, email címed megadásával. A belépési linket tartalmazó email általában pár másodpercen belül megérkezik, de előfordulhat, hogy pár percet várnod kell rá. Ha nem találnád a levelet, ellenőrizd a spam és egyéb mappákat is!

Első belépés után ne felejts el beállítani magadnak egy biztonságos jelszót a Beállítások oldalon!

Ajánlott végigmenni az arctorna sulin mielőtt elkezdek edzeni?

Mindenképpen! Az edzések során végzett gyakorlatokat csak akkor fogod tudni helyesen és hatékonyan végezni, ha ismered az alapokat. A edzésprogramokban szereplő gyakorlatok mindegyikét a suliban tanítom meg.

A suliban el kell olvasnom a szöveges információkat is?

Nem feltétlenül. Azokban a leckékben, ahol van videó (a legtöbb lecke ilyen) elég megnézned a videót. A szöveges anyag viszont tartalmazhat plusz információkat és lehet, hogy segíteni fog a memorizálásban.

Az edzések alatt miért nincs videó?

Videók a gyakorlatokról csak a suliban vannak, mert az edzések alatt már befelé figyelve, kizárólag az izmokra figyelünk. Érdemes a videókat a suliban többször is megnézni, megállítani és jól begyakorolni a helyes alapfeszítést.

Elakadtam edzés közben. Hol találok segítséget a gyakorlatokkal kapcsolatban?

Minden gyakorlatot megtalálsz az arctorna suliban. Mivel az edzések során minden arctájon átmegyünk, kezdetben az a legjobb, ha edzés megkezdése előtt áttekinted a gyakorlatokat a suliban, mindaddig, amíg a helyes végrehajtás be nem rögződik.

Átválthatok edzés közben a leckékhez információért?

Igen. A lejátszó emlékezni fog a pozícióra, ahol az edzést megszakítottad. Ha 12 órán belül visszatérsz az edzéshez, onnan folytathatod, ahol abbahagytad.

Fontos, hogy ez a funkció nem működik több eszköz vagy böngésző között, vagyis csak azon az eszközön fog emlékezni a program, amin az edzést elkezdted.

Milyen gyakran ajánlott edzeni az optimális fejlődéshez?

Érdemes heti 3-4 alkalommal kezdeni. Később, amikor már elérted a kitűzött célodat, akkor már elég lehet a heti 1-2 alkalom is.

Ha időnként nem fér bele az optimális számú edzés, akkor csinálj kevesebbet, de próbálj rendszerességre törekedni.

A videók nagyon halkak, vagy nincs hang egyáltalán

Előfordulhat, hogy véletlenül lehalkítottad a videólejátszó hangerejét. Ezt ellenőrizheted és helyreállíthatod a lejátszó jobb alsó sarkában található hangerő ikonon.

Számítógépen jelenleg a billentyűzet fel és le nyilaival is állítható a lejátszó saját hangereje, amikor a lejátszó van fókuszban – ez lehetőséget adhat a véletlen elállításra.

Milyen eszközökön működik a Joyo?

A Joyo webes alkalmazás, ami használható okostelefonon, tableten, laptopon, asztali számítógépen vagy bármlyen más, modern webböngészővel felszerelt eszközön. Jelenleg a Chrome, Safari, Edge és Firefox böngészők legfrissebb verzióit támogatjuk.

Van lehetőség előfizetés előtt kipóbálni a Joyo-t?

Ingyenes lehetőség nincs, de ha hosszabb elköteleződés nélkül ki szeretnéd próbálni a programot, mi erre a havi előfizetést ajánljuk. Ezt bármikor könnyen lemondhatod, vagy átválthatod a kedvezményes éves csomagra.

Hogyan újul meg az előfizetés?

Előfizetésed automatikusan megújul a választott periódus végén (havonta, vagy évente). Az előfizetési díj ilyenkor automatikusan levonásra kerül.

Hogyan válthatok előfizetési csomagot?

Havi előfizetésről bármikor könnyen átválthatsz éves előfizetésre a Stripe előfizetői oldalon (amit a Beállítások képernyőről a “Menedzselem az előfizetésemet” gombbal érhetsz el). A már kifizetett havi díj fel nem használt része arányosan levonására kerül az éves díj árából.

Ha évesről havi előfizetésre szeretnél váltani, arra az éves periódus lejárta után van lehetőség.

Hogyan módosíthatom fizetési adataimat?

Fizetési adataidat a Stripe előfizetői oldalon módosíthatod (ezt a Beállítások képernyőről a “Menedzselem az előfizetésemet” gombbal érheted el).

Hogyan mondhatom le az előfizetésemet?

Előfizetésedet bármikor könnyen lemondhatod a Stripe előfizetői oldalon, amit a Beállítások képernyőről a “Menedzselem az előfizetésemet” gombbal érhetsz el.

Előfizetésed a lemondást követően a kifizetett periódus végén szűnik meg.

Ha meggondolnád magad, a lemondott előfizetés a periódus végéig bármikor visszaállítható a Stripe előfizetői oldalon.

Az előfizetés szüneteltetésére nincs lehetőség.

Mi történik ha nem sikerül levonni a következő periódus előfizetési díját?

Ha nem sikerül a fizetés, a következő napokban újra megpróbáljuk a terhelést. A negyedik sikertelen próbálkozás után előfizetésed automatikusan megszűnik.

Hibát találtam, vagy visszejelzést szeretnék adni az alkalmazással kapcsolatban

Minden visszajelzésnek nagyon örülünk, mert ezzel segítesz még jobbá tenni a Joyo arctorna programokat és az alkalmazást. Kérlek írj nekünk egy üzenetet!

Nem találtam választ a kérdésemre. Tudtok segíteni?

Ha technikai, vagy az alkalmazással kapcsolatos kérdésed van, írj nekünk egy üzenetet, és hamarosan válaszolunk.