Miért ereszkednek lefelé a szájzugok, és hogyan alakulnak ki az állon a barázdák?

Mudra Móni
arctornajoyo

Arcunkon a bőr alatt zajló folyamatok egyik legkorábban látható jele a felső szemhéjak megereszkedése. Az orcák területén az egyre csökkenő zsír- és izomtömeg és a szájzugot megemelő izmok edzetlensége miatt, a száj sarka idővel szintén lefelé ereszkedik. Minél gyengébbek ezek az izmok, annál jobban megnyúlnak és húzzák magukkal a szájzugokat is. A görbülő ajakzugok miatt az arc szomorúnak, lehangoltnak tűnhet, ami negatívan befolyásolhatja az életminőséget és az önbecsülést.

Mi történik még?

Az edzés nélkül hagyott arcizmok tovább ereszkednek az arc középső területén, majd az orr mellett fokozatosan mélyülő és hosszabbodó barázdák a lefittyedt szájzugokkal együtt, apró ráncokat hátra hagyva árkot képeznek az állon is. Mivel a szájzug bőrénél több izom is összefut és kapcsolódik a nyakbőr izomhoz is, ezért a megereszkedő szájzugok az áll területén kívül a nyak bőrének feszességére is kedvezőtlenül hatnak.

Konklúzió és megoldás

Miután a lekonyuló szájzugokat több arctáj izmainak a gyengesége okozza, ezért a megoldás is több lépésben lesz elérhető. Amikor az arcon kizárólag egy problémára fókuszálva, például idő hiány miatt mindig csak egy területen dolgozunk, nem lesz hatékony az arctorna. Vagyis az arcon megjelenő problémákat egyenként vizsgálva és értelmezve, minden esetben az összes érintett arctáj izmait edzenünk kell.

A Joyo legújabb harminc perces arctorna csomag következő edzése az arc alsó részére fókuszál. Elsősorban a szájzugokon, az ajak alsó részén, az áll területén, a nyakon és a tokán dolgozunk, de a hatékonyság miatt az arc középső részét sem hagyjuk edzetlenül.

Tipp haladóknak: Ha haladó arctornás vagy és SOS szeretnél szájzugot emelni, akkor szuper megoldás kétszer két percben a megemelt szájzugokkal megtartani az alapfeszítést. A megfeszült, bedurrant izmok azonnal és láthatóan megemelik a szájzugokat. (Csak a teljes arcon végzett változatos edzések mellett hatékonyak a single gyakorlatok.)

Fókuszált edzés a szájzugokon és az arc alsó területén

Ha szeretnéd fókuszált edzéssel feszesen tartani a szájzugaidat, az áll és a nyak területét, Joyo előfizetőként az edzést itt érheted el.


Próbáld ki a Joyo: Arctorna Mónival programot, most még 50% kedvezménnyel!