Lehet-e látványosan fejlődni 15-20 perces edzésekkel, heti 1-2 alkalommal?

Mudra Móni
arctornajoyo

Nemrégen írt nekem valaki, aki azt kérdezte, hogy rövidebb edzésekkel, és heti 1-2 alkalommal is hatásos lehet-e az arctorna. Mivel mostanában rendkívül népszerű a 10-15 perces edzésekkel elért eredmények ígérete, és többször is felmerült már ez a kérdés, ezért megosztom itt is az ezzel kapcsolatos vélményemet.

Az egészen rövid, célzott edzések is hasznosak lehetnek, de a nagyobb célok eléréséhez ennél több kell. Érdemes előre meghatározni, hogy mi a célja az edzéseknek. Nem mindegy például, hogy valaki megelőzés céljából arctornázik, vagy több problémás területen is szeretne az arcán változást. Fontos, hogy legtöbbször a teljes arcot tornáztassuk: ahogy a testen sem csak a felső testre edzzünk (remélem), úgy az arcon sem jó, ha kizárólag az ajak körül gyakorlatozunk. Számít, hogy milyen gyakorisággal és milyen változatosan dolgoztatjuk az izmokat. Ha például mindig ugyanazokat a gyakorlatokat végezzük változtatások nélkül, akkor az izom megszokja a terhelést, és egy idő után már nem fejlődik tovább. Mindezeket figyelembe véve érdemes tervezni az edzéseket és azok időtartamát.

Kezdőként a heti 1-2 alkalommal végzett 15-20 perces edzések sajnos nem elegendőek a látványos fejlődéshez, azonban alkalmasak lehetnek az arctorna bevezetésére, az izmok megismerésére és az alapok elsajátítására.

A 35-40 perces edzésekkel, folyamatos gyakorlással már látványos eredményeket lehet elérni (ha helyesen végzed a gyakorlatokat), de ehhez szükséges a heti 2 alkalom. A Joyo online programban elérhető 45-50 perces, 30 perces és 6-10 perces edzéseket érdemes váltogatni és azokat módszeresen használni az eredményes torna érdekében.

Tudom, hogy sokszor nagyon nehéz időt szakítani egy új elfoglaltságra, ezért folyamatosan azon dolgozom, hogy a célzott és rövid edzések minél hatékonyabbak legyenek — de sajnos van amit nem lehet megspórolni a fejlődés érdekében.

Rövid edzések hatékonyan

Ha Joyo előfizető vagy, időnként érdemes bevetned az edzésprogramok mellett, a folyamatosan bővülő arctáj fókuszú rövid edzéseket is!


Próbáld ki a Joyo: Arctorna Mónival programot, most még 50% kedvezménnyel!