Megereszkedett felső szemhéjak vs plasztika

Mudra Móni
arctornajoyo

Az arctorna tréningem egyik tanulója személyesen mesélte el a tréning csoportnak saját történetét:

Néhány hónappal ezelőtt szemhéjplasztikát csináltatott, mert nagyon zavarta a felső szemhéjainak megereszkedése. A beavatkozás jól sikerült, másfél hónapig látványos volt az eredmény. Aztán észrevette, hogy mindkét szemhéja ismét elindult lefelé. Valódi megoldást keresett, ekkor jelentkezett hozzám tréningre, ahol már rögtön az elején kiderült, hogy nagyon gyengék a homlokizmai, ami párosult egy jelentős aszimmetriával is.

A megereszkedett szemhéjak valódi oka

A lógó szemhéjak megjelenése szinte minden esetben egy szinttel feljebb, mégpedig a homlok izmainak gyengeségében keresendő. Az edzetlen homlokizom ugyanis nem képes megtartani magát a helyén, ezért a bőrrel együtt elindul lefelé. A lejjebb csúszó bőr és izom, a szemöldökök és a felső szemhéjak fokozatosan ráereszkednek a szemekre. Minél gyengébbek az izmok, annál inkább szánkáznak lefelé. A megereszkedett felső szemhéjak jelentősen befolyásolhatják az arc megjelenését, gyakran fáradtnak és öregedőnek tűnő arckifejezést eredményezve. Ez a folyamat viszonylag korán, már a harmincas éveink közepén elindul.

Mi a megoldás?

A felső szemhéjak megereszkedésének fő oka tehát a homlokizmok gyengesége. Mivel plasztikai műtéttel a bőrfelesleg kerül eltávolítására, ez a megoldás kizárólag a tünetet kezeli, az okot nem szünteti meg. A mélyben a folyamat tovább megy, és egy idő után újabb beavatkozásra lesz szükség az eredmény megtartására.

A probléma gyökere az izmok gyengeségében rejlik, ezért a leghatékonyabb megoldás az izmok megerősítése lesz. A megerősített homlokizmok megtartják a helyükön a szemöldököket, és visszahúzzák felső szemhéjakat is. A homlokon végzett gyakorlatokkal kisimulnak a mimikai ráncok, a területre célzott edzésekkel a homlok bőre sima, feszes és egészséges lesz. Rendszeres, célzott és helyesen kivitelezett arctornával nagymértékben javítható az aszimmetria is.

Célzott homlok edzés a Joyoban

A Joyo legújabb villám edzésével extrán erősítheted a homlokizmokat, a felső szemhéj gyakorlatokkal pedig azonnal frissítheted és kinyithatod a fáradt szemeket. Ha Joyo előfizető vagy az edzés azonnal elérhető!

Tipp

A homlokon a helyesen kivitelezett gyakorlatokkal korrigálhatod a meglévő aszimmetriát is. A gyengébb oldalt erősítsd úgy, hogy gyakorlat közben —megtartva a teljes homlokon a feszítést — vidd a figyelmed a gyengébb izomra, és tartsd ott végig a fókuszt, amíg dolgozol!


Próbáld ki a Joyo: Arctorna Mónival programot, most még 50% kedvezménnyel!