Vadonatúj felületet kapott a Joyo

Vajda Gábor
joyoupdate

Az elmúlt időszakban egy meglepetésen dolgoztunk: újragondoltuk, és átdolgoztuk a Joyo megjelenését és kezelőfelületét, hogy az alkalmazás még könnyebben használható és még barátságosabb legyen. Változtak a színek, betűk, méretek és formák, fejlődött a navigáció, rendezettebbek lettek az oldalak, és új logó is készült.

Megjegyzés: Most elsősorban a belépés utáni élményre, a tanulásra és edzésre fordítottuk a legnagyobb figyelmet, ezért leginkább az ezzel kapcsolatos képernyők változtak.

Megjelenés

Amikor a Joyo-val közel egy évvel ezelőtt elindultunk, arra fókuszáltunk, hogy az alkalmazás és a tartalmak jók legyenek az induláshoz. Bár nem voltunk teljesen elégedettek a Joyo megjelenésével, a sok más feladat mellett úgy gondoltuk, az előző design jól ellátta a szerepét.

Most viszont végre elérkezett az idő, visszaültünk a tervezőasztalhoz, és olyan designt dolgoztunk ki, ami közelebb áll az elképzeléseinkhez. Új színpalettát raktunk össze, lecseréltük a betűtípust, kicsit zsugorítottunk a méreteken, és új háttérmintát adtunk az oldalaknak. Elvettünk részleteket onnan, ahol túl sok volt, és hozzáadtunk ahol túl kevés. Az eredmény szerintünk vidámabb, játékosabb, ugyanakkor letisztultabb és rendezettebb lett.

Azt szeretnénk, hogy jól érezd magad, miközben használod a Joyo-t. Fontos, hogy támogasson, motiváljon, és visszahívjon arctornázni, hogy könnyebben elérd a kitűzött célt. Reméljük, hogy az új design segít ebben.

Hamarosan érkezik

Te válaszdhatod ki a hangulatot! A beállítások képernyőn kilenc különböző szín közül választhatsz majd az ízlésedhez és hangulatodhoz leginkább passzoló témák közül. (Hamarosan érkezik.)

Rendezettebb edzések és leckék

Mióta elindultunk a Joyo-val, a három arctorna edzésprogram harminc edzése mellett tizenöt új arctorna edzés, és két relaxáció került az alkalmazásba. Az extra edzések listája most már elég hosszú volt ahhoz, hogy kicsit rendezettebbé tegyük azokat.

Edzés kollekciók

A korábbi extra edzéseket most három “kollekcióba” rendeztük: Rövidített edzések, Villám edzések és Relaxációk. A kollekcióknak köszönhetően a korábbi húsz elem helyett már csak hat közül kell válogatni az edzés képernyőn. Így az áttekintő lista sokkal rövidebb és átláthatóbb lett.

Képernyőmentés az új edzés kollekciókról.
Új kollekciók sokkal áttekinthetőbbé teszik az edzés főképernyőt, így könnyebben megtalálod amit keresel. A narancssárga címke új tartalmakat jelez a "Relaxációk" között.

Edzések hossza

Korábban az edzések hossza csak a lejátszóban jelent meg. Mostantól viszont már a listákban is láthatod, hogy mennyi időt vesznek igénybe az egyes edzések. Ez jobban segít majd a gyakorlást a rendelkezésre álló idődhöz igazítani.

​Címkék

A listákban lévő kártyákon jól látható címkék segítenek megtalálni a legújabb edzéseket és relaxációkat.

Elvégzett edzések

Mostantól a Joyo-ban a befejezett edzéseket, edzésprogramokat és leckéket egységesen egy új ikonnal jelezzük (pajzs ikon csillaggal a közepén).

Megújult edzésprogram képernyő

Az edzésprogramok képernyőjén korábban nem volt könnyen látható az egyes edzések címe. Most ezen is változtattunk: az edzéseket megújult képernyőn egy listában tekintheted át, ahol az edzések címe és hossza is megjelenik.

Fotó a megújult edzésprogram képernyőről.
Az megújult edzésprogram képernyőn narancsárga jelölés mutatja a soron következő edzést. A listában látható az edzések címe és hossza.
Hamarosan érkezik

Az edzésprogramokkal kapcsolatban további újdonsággal is készülünk. Sokan kértétek, hogy tetszőleges sorrendben is végezhetőek legyenek ezek az edzések. Dolgozunk ezen a kérésen. Nemsokára választható lesz, hogy sorban egymás után, vagy különállóan szeretnéd-e lejátszani az edzéseket.

Letisztultabb Suli

Szerintünk a suli képernyő eddig sem volt rossz, mégis kicsit hosszúnak éreztük, és szerettük volna a leckék közötti keresést még könnyebbé tenni. Ezért elvettük az egyes leckék leírását (jelentősen csökkentve ezzel a tartalomjegyzék hosszát), egyszerűsítettünk a lista megjelenésén, jobban kiemeltük a soron következő edzést, és erősebben megjelöltük a befejezett edzéseket. Az áttekintő képernyő tetején pedig láthatod, hogy hány leckét fejeztél be, és mennyi van még hátra.

Képernyő mentés az új arctorna suli oldalról
Az új arctorna suli oldalról eltávolítottuk a leckék bevezetőit, így a tartalomjegyzék átláthatóbb lett. A narancssárga jelölés mutatja a soronkövetkező leckét, a pajzsok pedig a befejezett leckéket.

Letisztultabb leckék

A lecke képernyők is változtak. Az új megjelenés mellett két nagyobb újdonság van. Az egyik, hogy a lecke címe melletti ikonokkal is lapozhatsz a leckék között, ami nagy segítség lehet, amikor keresel valamit (nem kell a lap aljára görgetni lapozás után). A másik újdonság pedig az új, pajzs alakú "Befejeztem" gomb, amit a lap tetején és alján is megtalálsz.

Fotó a Joyo megújult arctorna lecke képernyőjéről
A megújult lecke képernyőkön nem kell az oldal aljára görgetned a lapozáshoz, és akkor sem, ha a leckét meg szeretnéd jelölni befejezettként.
Hamarosan érkezik

Hamarosan egy nagyon fontos fejlesztés érkezik a leckékhez: Móni külön gyakorló hanganyagokat készített az egyes arctorna gyakorlatokhoz. Ezek a mini edzések közvetlenül a leckékhez kapcsolódnak majd, és segítenek abban, hogy minden gyakorlatot tökéletesen elsajátíts.

Navigációs panel

Talán a legszembetűnőbb elem az új navigációs panel. Ez szinte minden oldal tetején megjelenik, és a képernyőn marad görgetés közben is, hogy könnyen elérhesd. Három része van: a logó, a cím és a menü.

Logó

A bal oldali Joyo logó mindig a főképernyőre visz. Ha eltévednél, kattints a logóra! Egyébként a legtöbb oldal alján is van Joyo logó, ami szintén mindig a főképernyőre visz.

Cím

A panel közepén az aktuális képernyő címét láthatod. Ha a cím mellet egy "vissza nyíl" ikont is látsz, azzal egy szintet vissza tudsz lépni. Például a lecke oldalakról vissza a suli főképernyőre, az edzésprogramokból vissza a az edzés főképernyőre, a blog bejegyzésekből pedig vissza a blog főképernyőre. Ha nincs nyíl, akkor a kezdőképernyő van egyel feljebb, ahová a logóra kattintva navigálhatsz legegyszerűbben.

​Menü

A navigációs panel jobb szélén a "hamburger" menüt találod, amelyben gyorsan más oldalra ugorhatsz. Itt tudsz bejelentkezni és kijelentkezni is. Mivel az új menü szinte mindig a képernyőn marad, az oldalak aljáról eltávolítottuk a korábbi menüt.

A Joyo új navigációs panelje és menüje
Az új navigációs panel. Bal oldalon a logó, középen az oldal címe, jobb oldalon a lenyitott menü.

Egyéb apróságok

A fentiek mellett még számos kisebb-nagyobb változtatás és újítás történt: frissült a Blog megjelenése (ezen még dolgozunk), átláthatóbb lett a Kérdések és Válaszok oldal, frissültek a bejelentkező és regisztrációs képernyők, és sok még más.

A legjobb, ha te magad fedezed fel a megújult Joyo-t! Előfizetőként a bejelentkezés után már a frissített programot találod (ha már be vagy jelentkezve, akkor csak frissítsd az oldalt a böngészőben). Ha nem vagy előfizető, gyere regisztrálj, és élvezd az arctornát a vadiúj környezetben!


Próbáld ki a Joyo: Arctorna Mónival programot, most még 50% kedvezménnyel!