Miért tűnik el az állvonal, és hogyan lehet visszakapni azt?

Mudra Móni
arctornajoyo

Képzeld el az arcodon átfutó izmokat: az izmok eltérő méretűek és különböző irányokban lefedik a teljes arcodat. Végpontjaik néhol a csontodhoz, néhol a bőrödhöz csatlakoznak. Segítségükkel tudsz rágni, beszélni és különböző módokon mozgatni az arcodat. Ezek az izmok sokáig erősek és rugalmasak, így a két rögzített pontjuk között képesek feszesen megtartani önmagukat és a bőrt is. Idővel a bőr-, az izom- és a zsírszövetek vizet és tömeget vesztenek, majd az egyre gyengébb izmok a bőrrel és a zsírral együtt elindulnak lefelé. A fokozatosan ereszkedő izom, bőr és zsír tömege pedig lassanként elrejti az áll vonalát, az arc szögletessé válik, majd megjelenik a toka.

Míg a természetes öregedési folyamatokat képesek vagyunk tudatosan, egészséges életmóddal lelassítani, az izmok erejét, rugalmasságát és tömegét kizárólag edzéssel tudjuk megtartani. Rendszeres arctornával megelőzheted az arc megereszkedését vagy vissza erősítheted a már meggyengült izmokat. A nyak és az állvonal gyakorlatai közösen formázzák az arc alsó részét, az edzett orcák pedig visszaemelik az arcot.

Edzés az állvonal feszesítésére

Ha szeretnéd formázni az állvonaladat, és Joyo előfizető vagy, akkor próbáld ki ezt a 30 perces vezetett edzést, amelyben a szigorúráncok simítása mellett az arc alsó részének feszesítésére fókuszálunk.


Próbáld ki a Joyo: Arctorna Mónival programot, most még 50% kedvezménnyel!