Így előzd meg a szem alatti ráncokat és karikákat!

Mudra Móni
joyoarctornaszépség

A szemek és a szem környéke az arc meghatározó és fontos részei, hiszen a kommunikáció során szinte azonnal oda irányul a figyelem. A szemek és a szem körüli terület nemcsak jelenlegi lelkiállapotunkról ad visszajelzést, hanem egészségünkről, bőrünk és arcizmaink állapotáról, valamint pillanatnyi hangulatunkról is.

Miért alakulnak ki a ráncok és a karikák, és mit tehetünk ellenük?

A szem környékén megjelenő ráncok kialakulásában az életkor előrehaladtával elsősorban a bőr rugalmasságának csökkenése és a zsírszövetek elvesztése játszik szerepet. Ugyanakkor a nem megfelelő bőrápolás, a túlzott arcmimika, és az arcizmok gyengesége is elősegíti a finom vonalak kialakulását. A szem alatti karikák mögött számos ok állhat: kialvatlanság, tartós stressz, egészségügyi problémák, a rendszeres mozgás hiánya, egészségtelen életmód, genetikai hajlam, vagy az idő múlásával bekövetkező izom-, zsír- és csontvesztés.

Kellő tudatossággal jelentősen késleltetheted vagy akár meg is előzheted a ráncok és a karikák kialakulását, ha megfelelően ápolod és véded a szem környékét a nap káros UV sugaraitól. Egészséges életmóddal lassíthatod a szervezet öregedési folyamatait, beleértve a bőröd és a csontjaid öregedését. A szem környékén végzett izomerősítő gyakorlatok segítségével pedig feszesen és egészségesen tarthatod ezt a területet.

Helyesen kivitelezett edzésekkel megelőzheted vagy kisimíthatod az apró mimikai ráncokat. A torna során fokozódik a helyi vérkeringés, ami tápanyagokkal és oxigénnel látja el a szem környékét, így a bőr és az izom frissebbé, egészségesebbé válik. A feszítések révén a pangó nyirokfolyadék is elvezetődik, ami csökkenti a szem alatti puffadtságot és sötét karikákat.

Íme egy szuper alapgyakorlat a szem alatti izmok karbantartására.

Alsó szemhéj gyakorlat

Takarás

Tedd a mutatóujjad begyét finoman a külső szemzugaidhoz, majd a többi ujjadat sorban helyezd el az alsó szemhéjak alatt. (Az ujjaid párnái a szemek alatt legyenek sorban.) Ügyelj arra, hogy ne nyomj erősen a csontra, és ne húzd vagy feszítsd a bőrödet!

Gyakorlat

Emeld meg az alsó szemhéjaidat és tartsd őket fent 20 másodpercig. Úgy próbáld megemelni őket mintha hunyorognál, de az alsó szemhéjak feszítésére koncentrálj! Az ujjaid alatt érezni fogod, ahogy dolgoznak (remegnek) az izmok.Tartsd a szem alatt az izmokat egyformán feszítve mindkét oldalon. Ezután lazíts néhány másodpercig, és ismételd meg a gyakorlatot még kétszer!

Ha nem sikerül takarással megemelni az alsó szemhéjakat, akkor próbáld előbb takarás nélkül a gyakorlatot.

Szem alatti ráncok és karikák
A szem alatti terület edzése arctornával

Tipikus hibák

  • túl erős a takarás
  • gyakorlat közben emelkedik a szemöldök és ráncolódik a homlok
  • összehúz a két szemöldök és ráncolódik a köztes terület
  • nem az alsó szemhéj dolgozik
  • nem a szemek alatt van a takarás
Tipp

A reggeli arctisztítás után a még nedves bőrre vidd fel a szemkörnyékre használt krémedet, majd végezd el a fenti gyakorlatot. Ha igényli a bőröd, paskolj a gyakorlat után is egy kevés hidratálót a szem környékén azokra a részekre, ahol többet mimikázol!


Próbáld ki a Joyo: Arctorna Mónival programot, most még 50% kedvezménnyel!