Így előzd meg a szem alatti ráncokat és karikákat!

A szem alatti ráncok vagy karikák sok mindent közvetítenek rólunk. Árulkodhatnak az életkorunkról, életmódunkról, egészségi állapotunkról, és a jelenlegi lelkiállapotunkról is. Tudtad, hogy a szem körüli izmok edzésével hozzájárulhatsz ennek az érzékeny és az arcot meghatározó területnek a szépségéhez?

Mudra Móni
joyoarctornaszépség

A szemek és a szem környéke az arc meghatározó és fontos részei, hiszen a kommunikáció során szinte azonnal oda irányul a figyelem. A szemek és a szem körüli terület nemcsak jelenlegi lelkiállapotunkról ad visszajelzést, hanem egészségünkről, bőrünk és arcizmaink állapotáról, valamint pillanatnyi hangulatunkról is.

Miért alakulnak ki a karikák vagy ráncok?

A szem körüli ráncokat az arc izmainak gyengesége, a túlzott mimika, a bőr rugalmasságának csökkenése, valamint a bőr védelmének és megfelelő ápolásának hiánya okozhatja.


A szem alatti karikák megjelenése nem feltétlenül köthető az évek múlásához. Kialakulásuk hátterében állhat kialvatlanság, tartós stressz, egészségügyi problémák, mozgáshiány, egészségtelen életmód, genetikai hajlam vagy csontvesztés.

Alsó szemhéj gyakorlat

Takarás

Tedd a mutatóujjad begyét finoman a külső szemzugaidhoz, majd a többi ujjadat sorban helyezd el az alsó szemhéjak alatt. (Az ujjaid párnái a szemek alatt legyenek sorban.) Ügyelj arra, hogy ne nyomj erősen a csontra, és ne húzd vagy feszítsd a bőrödet!

Gyakorlat

Emeld meg az alsó szemhéjaidat és tartsd őket fent 20 másodpercig. Úgy próbáld megemelni őket mintha hunyorognál, de az alsó szemhéjak feszítésére koncentrálj! Az ujjaid alatt érezni fogod, ahogy dolgoznak (remegnek) az izmok.Tartsd a szem alatt az izmokat egyformán feszítve mindkét oldalon. Ezután lazíts néhány másodpercig, és ismételd meg a gyakorlatot még kétszer!


Ha nem sikerül takarással megemelni az alsó szemhéjakat, akkor próbáld előbb takarás nélkül a gyakorlatot.

Szem alatti ráncok és karikák
A szem alatti terület edzése arctornával

Tipikus hibák

  • túl erős a takarás
  • gyakorlat közben emelkedik a szemöldök és ráncolódik a homlok
  • összehúz a két szemöldök és ráncolódik a köztes terület
  • nem az alsó szemhéj dolgozik
  • nem a szemek alatt van a takarás

A szem körüli izom alsó részének rendszeres edzésével kisimíthatod az apró mimikai ráncokat. A torna során javul a helyi vérkeringés, ami tápanyagokkal és oxigénnel látja el a szem környékét, ezáltal a bőr és az izom frissebbé és egészségesebbé válik. A feszítések hatására a pangó nyirok is távozik, ami csökkenti a szem alatti puffadtságot és a sötét karikákat.

A módszeresen összeállított arctorna fontos eleme a szem körüli izmok erősítése. Rendszeres edzéssel kisimulnak az apró mimikai ráncok, javul a helyi vérkeringés, amely ellátja a szem környékét tápanyagokkal és oxigénnel. Ennek eredményeként a bőr és az izom frissebbé és egészségesebbé válik. A feszítésekkel a pangó nyirok is elvezetődik, ami csökkenti a szem alatti puffadtságot és a sötét karikákat.

Tipp

A reggeli arctisztítás után a még nedves bőrre vidd fel a szemkörnyékre használt krémedet, majd végezd el a fenti gyakorlatot. Ha igényli a bőröd, paskolj a gyakorlat után is egy kevés hidratálót a szem környékén azokra a részekre, ahol többet mimikázol!


Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet. Most bevezető áron, 50% kedvezménnyel az első 500 előfizetőnek.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a szeptemberben induló tréningre!